Oxfilépasta

Ingredienser
500 g oxfilé
1,5 msk vetemjöl
5 dl Vispgrädde
2 paprikor, gärna olika färger
1½ msk kalvfond
250 g färskost med vitlökssmak
smör till stekning
salt och vitpeppar
till servering:
pasta, t ex papardelle
sallad
ev parmesanost
Instruktioner
Sätt på pastavatten. Putsa och skär filén i mindre bitar. Strimla paprikorna. Fräs oxfilén i smör en kort stund, strö över mjölet och rör om så att ev mjölklumpar försvinner. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll grädden över oxfilébitarna. Tillsätt paprika, fond och färskost och låt koka ihop några minuter till en krämig pastasås, smaka av med vitpeppar och salt.
Servera med den nykokta pastan och en sallad.
Mattips
Tips! Hyvla gärna stora flagor parmesan över pastan vid serveringen.
Etiketter:,